Blog and ping

12 érv a nordic walking mellett

Az alábbaikban sorravesszük, miért is annyira különleges és mindenkinek ajánlott a nordic walking. Nézzük csak pontról pontra az előnyeit:

 1. Mindenki űzheti! Kortól, nemtől, edzettségi szinttől függetelenül bárki élvezheti a nordic walkingot. Mindenki a maga edzettségének, komfortszintjének megfelelően űzheti, és egyformán élvezheti előnyeit.
 2. Biztonságos! A botok stabilitást adnak séta közben. Minden nordic walking bothoz tartozik gumipapucs, amelyet keményebb talajon és aszfalton használunk. A botok révén ún. „4 kerekű üzemmódba” kerülünk, és mint tudjuk 4 lábon járni biztonságosabb. Természetesen fontos a jó felszerelés kiválasztása, az edzéseken ezzel kapcsolatban is szívesen adunk tanácsot.
 3. Könnyebb az izületeknek! Séta közben érzel térd-, csipő- vagy gerincfájdalmat? A botok segítenek az izületek támasztásában, kisebb nyomással terhelődnek.
 4. Jó a tartásnak! Magasabbnak fogsz tűnni, és egyenesebben fogsz állni, ha használod a botokat és edzed a hátadat, vállizmaidat.
 5. Mélyebben tudsz levegőt venni séta közben, ami jobb tüdőkapacitást és oxigénfelvételt eredményez. Az egészséges tüdő pedig ellenállóbb a betegségekkel szemben.
 6. A botokkal való gyaloglás több kalóriát éget el mint a botok nélküli, elősegítve a fogyást illetve az ideális testúly megtartását.
 7. Percenként 10-12 szívdobbanással többet üt a nordicos szíve, mint a gyaloglóé. Beszélgetés közben jól lehet érezni a megfelelő szívritmust, a legjobb, amikor épp egy kicsit nehéz beszélgetni és gyalogolni egyszerre.
 8. A botos gyaloglás az egész felsőtestre kihat, segít távoltartani az oszteporozist és az artrózist.
 9. A nordic walking jól hat az agyműködésre, mivel állandó koordináció szükséges az alsó és felső test, valamit a jobb és baloldal között. Az agy minden lépésnél használatban van.
 10. Társasági mozgás! A nordic walking az egyike azon kevés fitness tevékenységeknek, amelyek közben beszélgetni is lehet. Egy jó nordic walking edzés legalább annyira társasági esemény, mint fizikai aktivitás.
 11. Szórakoztató! A nordic walkingnak van egy ritmusa és „flow”-ja, amely önmagában energiát termel. Sokan számolnak be arról a bizonyos „zen” vagy „flow” érzésről.
 12. Egész évben űzhető! A nordic walking 12 hónapos sportág, hóban, tengerparton, aszfalton, erdőben egyaránt űzhető, így semmiféle időjárás vagy körülmény nem trathat minket vissza egy kiadós nordic walking edzéstől.

Kipróbálnád a nordic walkingot? Választhatsz, mi felel meg a legjobban:

NW Start, NW Start 50+, NW Tech tanfolyamok
NW Edzések
NW Túrák
NW Magánórák

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

UA-11735331-1