Blog and ping

Nordic walking edzések


Szeretettel várunk Titeket!

Összefoglaló táblázat

Edzésnap Időpont Helyszín Tempó
Kedd 15.00-16.30 Törökvész út közepes
Szerda 15.00-16.30 Budakeszi gyors
Csütörtök 08.30-10.00 Törökvész út közepes

Edzéseinkre továbbra is elsősorban azokat várjuk, akik már elsajátították a nordic walking alapjait, azaz résztvettek tanfolyamunkon www.50felettfitten.hu/nordic-walking-tanfolyam vagy korábban bármilyen módon kapcsolatba kerültek már a sporttal.

Előzetes egyeztetés után ettől kivételes esetben eltekintünk vagy magánóra keretein belül pótoljuk az alapokat.

Helyszínek

Törökvész út

A II. kerület szívében, a Törökvész út – Nagybányai utca sarkán, az erdő szélén találkozunk, innen indulunk utunkra. A helyszín tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, a Batthyány térről induló 11-es busz végállomása. A 11-es busz sűrűn jár és kb. 20 perc a menetideje.

Kedd esti edzésünkön két csoportban megyünk, egy kényelmesebb (bár egyre gyorsuló tempójú) és egy jól kilépő, sportosabb csoportban.

Csütörtök délelőtti edzésünkön egy csoportban megyünk, közepes tempóban.

Budakeszi

A találkozó helye Budakeszin, a Kossuth Lajos utca erdő felöli vége után jobbra, a Jókai utca kereszteződésben. A 22-es busz a Moszkva térről indul, Budakeszin a Kossuth Lajos utca/Művelődési háznál kell leszállni és a Fő úton áthaladva a Kossuth Lajos utcán az erdőig eljönni, kb. 10-15 perc a buszmegállótól. A 22-es busz sűrűn jár, menetideje kb. 30 perc (este visszafelé csak 20).

Budakeszi edzéseinken egy csoportban haladunk, egész sportos tempóban.

Árak

Ha csak egy alkalomra szeretnél eljönni, a 90 perc ára 1400 Ft és kizárólag a szabad helyek függvényében igazoljuk vissza. Mindenképpen ajánljuk tehát a bérletet, hiszen:
– rendkívül kedvező az ára,
– garantált a helyed,
– biztosan eljössz, így rövid idő alatt jó edzettségre, kifinomult technikára tehetsz szert.

Az 5 alkalmas bérlet ára 5000 Ft, érvényessége 2 hónap, ezen belül tehát szabadon felhasználható. Az egyes helyszínek természetesen „átjárhatók”, a bérlet mindenhová érvényes.

Az edzések ára így rendkívül kedvező, csak 1000 Ft/alkalom.

Nordic walking botok

Az edzésekre botokat biztosítunk. Mindenkinek azt javasoljuk, hogy először a kölcsönbotokat próbálja ki, és csak utána vegyen sajátot. A méret kiválasztásában segítünk, ezt számtalan tényező befolyásolja, és nem csak a testmagasság. Bővebbet itt olvashatsz: Minden, amit tudni érdemes a botokról

Edzéseink

Az edzés helyszíne természetesen az erdő. Az edzések 90 percesek.
Minden nordic walking edzést bemelegítéssel kezdünk! Ennek fontosságát nem győzzük hangsúlyozni, ld. pl. ezt a bejegyzést: Mit kell tudni az izomlázról?

Az edzés központi része maga a nordic walking. A csoport tagjainak megfelelő sebességgel haladunk az erdőben, meg-megállva, mindenkire odafigyelve. Játékos gyakorlatokkal is színesítjük az edzést, sokak számára ez teszi igazán élvezetessé az együtt töltött időt! Persze legalább ilyen fontos a technika gyakorlása, hiszen a nordic walking akkor fejti ki áldásos hatását, ha valaki megfelelő technikával végzi a mozgássort.

Az edzés végén szakítunk még egy kis időt a levezető gyakorlatokra is. A nyújtás különösen fontos az izmoknak, és elkerülhetjük az esetleges izomlázat.

Időjárás

Eddig még egyetlen meghirdetett edzésünk sem maradt el, még esőben is mindig voltak bátor vállalkozók.

Kisebb esőtől senki se riadjon el, hiszen a fák alatt az a pár csepp nem is érezhető. Mi nagyobb eső esetén is ott vagyunk a helyszínen, az egyetlen valódi akadályt a villámokkal kísért vihar jelentheti. Budapest környéke azonban olyan változékony időjárást tud produkálni, hogy könnyen előfordulhat az is, hogy ti egészen mást láttok az ablakon kinézve, mint amilyen időjárási helyzet a Törökvész úton vagy pláne Budakeszin valójában van. Amennyiben bizonytalanok vagytok nyugodtan hívjatok bennünket telefonon.

A sár szinte sohasem jelent problémát, a talaj olyan mértékben ki van száradva, hogy pár óra alatt eltűnik az eső nyoma.

UA-11735331-1