Blog and ping

Jóga

Jógaóráinkat kezdő szintű jógázóknak ajánljuk. A jógát egy életen át lehet tanulni, ezért a “kezdő” fogalom itt mást jelöl, mint sok más mozgásforma esetén. Jöhetsz akkor is, ha sohasem próbáltál még jógázni, de nyugodtan ellátogathatsz az órára akkor is, ha már itt-ott belekóstoltál a szépségeibe.

Mindenkinek ajánljuk, aki tenni szeretne az egészségéért, az általános közérzetéért, a gerincéért. A jóga áldásos hatásairól nagyon sokat lehetne írni, a konkrét fizikai előnyökön túl hat az elmére is, élesen és éberen tartja azt. Kortól, nemtől függően bárki elkezdheti a gyakorlást.  Speciális egészségi állapotok esetén azonban mindenképpen konzultálj szakorvossal és velünk is. Az órákon fokozatosan haladunk, a hangsúly a precíz kivitelezésen van.

Eszközöket is használunk, így a kevésbé hajlékonyak sem kell, hogy elkeseredjenek: nem az a feladat, hogy már az első órán elérd a lábadat, hanem, hogy lépésről lépésre, erőlködés nélkül haladjunk. Biztonságos és szisztematikus fejlődésre számíthatsz, ahol egyéni adottságaidhoz alkalmazkodunk.

Egyszerűbb testtartásokkal indulunk és fokozatosan növeljük a terhelést.  Az órák változatosak lesznek, figyelünk arra, hogy az erőnléted, stabilitásod, flexibilitásod, koncentrációs képességed egyaránt fejlődjön. Az órákon figyelembe vesszük a gyakorlók pillanatnyi fizikai és lelki állapotát is, valamint az egyes gyakorlók egyéni adottságait, az órák eszköztára tág teret ad erre.

A jóga pozitív hatásai:

  • javítja az általános erőnlétet
  • javítja a koncentrációs képességet
  • fejleszti a koordinációt, az egyensúlyozérzéket
  • fejleszti a hajlékonyságot
  • segít a sérülések regenerálódásában, illetve segít megelőzni azokat
  • kiegyenlíti az ülő- és állómunka káros hatásait

Jógáról szóló cikkeink: A jóga áldásos hatásai első rész, második rész.

Időpontja: szerdánként 17.30-18.30

Helyszín: Kájoni János Ház, 1025 Budapest, Szilfa utca 4., a Pasaréti térnél

Ár: havi bérlet 5000 Ft/fő, egyszeri alkalom 1400 Ft/fő

A jógaórákra előzetes bejelentkezés szükséges. Amennyiben bármilyen panaszod, betegséged van, kérlek, konzultáljunk előzetesen.

Érdeklődni lehet: Kárai Zita 20/539-2401 info(kukac)50felettfitten.hu www.50felettfitten.hu

UA-11735331-1